15.04.2019 poniedziałek

16.04.2019. wtorek

17.04.2018  środa

18.042019 czwartek

19.04.2019 piątek

***pieczywo mieszane,masło,

wędlina,ser żółty,

papryka,ogórek ,

szczypiorek,

kakao

zacierki na mleku,

pieczywo mieszane,masło,

 pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów,

 ogórek kiszony,kiełki

pieczywo mieszane,masło,

schab pieczony,

pomidor,szczypiorek,

 kawa biała

pł.jęczmienne na mleku,

pieczywo mieszane,masło,

 twarożek z owocami,

pieczywo mieszane,masło,

jajko w sosie jogurtowo-majonezowym,

rzodkiewki,szczypiorek,

kakao

jabłko,banan,

herbata owocowa

jabłko,winogrona,

herbata ziołowa

 

jabłko,kiwi,

pestki dyni i słonecznika,

 herbata z imbirem

jabłko,ananas,

herbata owocowa

owoce różne,bakalie,

herbata  z cytryną

kapuśniak,

bitka schabowa w sosie własnym,

kasza gryczana,

bukiet warzyw got.,

kompot

zupa rumfordzka,

indyk pieczony ,

ziemniaki z koperkiem,

surówka z rzodkiewki,

kompot

barszcz ukraiński,

makaron z serem i owocami,

kompot

ryżanka,

potrawka drobiowa,

ziemniaki z koperkiem,

sałata z jogurtem,

kompot

zupa pomidorowa z makaronem,

paluszki rybne ,

surówka z kiszonej kapusty,

ziemniaki pieczone,

kompot

 

jogurt owocowy

 

chałka z miodem,

 kakao

kanapka z wędliną

(papryka,kiełki),herbata ziołowa

 

soczek owocowo-warzywny,

ciasteczko owsiane

 

serek homogenizowany

22.04.2019 poniedziałek

23.04.2019  wtorek

24.04.2019 środa

25.04.2019 czwartek

26.04.2019 piątek

WIELKANOC

pł.kukurydziane na mleku,

pieczywo mieszane,masło,

ser żółty ,

papryka,ogórek kiszony

***pieczywo mieszane,masło,

 polędwica sop.,twarożek,

  rzodkiewki,papryka,kiełki,

   kakao

 pł.gryczane na mleku,

pieczywo mieszane, masło,

pasztet(wyrób własny),

pomidor,szczypiorek

 pieczywo mieszane,masło,

schab pieczony,

papryka,szczypiorek,

kawa biała

jabłko,ananas,

herbata ziołowa

jabłko,banan,

herbata owocowa

jabłko,winogrona,

herbata z  ziołowa

jabłko,kiwi,

herbata z imbirem

kartoflanka z pomidorami,

pierogi z mięsem,

surówka coleslaw,

kompot

krupnik z kaszy jaglanej,

kotlet mielony,

buraczki got.,

ziemniaki z koperkiem,

kompot

 

zupa ogórkowa z ziemniakami,

naleśniki z serem,

sos truskawkowy,

kompot

zupa jarzynowa z zacierkami,

kotlet z ryby,

 sałatka z ogórka kiszonego i marchewki,

ziemniaki z koperkiem,

 kompot

 

 

budyń waniliowy

 sok marchewkowy,

 ciasteczka zbożowe

kanapka z wędliną

(rzodkiewki,kiełki),

herbata z cytryną

zapiekanki,

herbata owocowa

 

 

 

1. Posiłki wzbogacamy  w: kiełki,pestki dyni i słonecznika  ,orzechy,owoce suszone,natkę pietruszki,koperek,szczypiorek   

 2.Ograniczamy technikę tradycyjnego smażenia(tylko naleśniki)-pozostałe potrawy przygotowujemy w piecu konwekcyjno-parowym  

 3.*** dzieci same komponują sobie kanapki  na śniadanie    

 4.Przedszkolaki otrzymują 1- 2 razy w tygodniu(przy wyjściu z placówki)zdrowe przekąski(warzywa,owoce pod różną postacią)

   KAŻDA  GRUPA  PRZEDSZKOLNA  MA  DO  DYSPOZYCJI  DYSTRYBUTOR  Z WODĄ  NIEGAZOWANĄ

  W proponowanym zestawie mogą wystąpić zmiany.                                                                                                            Janiszewska Barbara

   Aktualny na dany dzień jadłospis wywieszony na tablicy.                                                           intendent,dietetyk    

Back to top